Већина путева у Републици Српској јутрос је проходна, вози се по сувим и мјестимично влажним коловозима, а због поледице неопходан је опрез преко превоја, у вишим пређелима и на прилазу мостовима и тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла мјестимично смањује видљивост на ширем подручју Бихаћа, као и на путу Кључ-Сански Мост.
На локалитету „Крупачке стијене“ у мјесту Кијево, општина Трново, данас ће због минерских радова долазити до привремене обуставе саобраћаја на магистралном путу према енитетској граници у периоду од 13.00 до 15.00 часова.
Радови се изводе на магистралним путевима Бањалука-Стари Мајдан и у тунелима Чиљеговићи на путу Лапшишница-Љубогошта и Угар на дионици Црна Ријека-граница Српске и ФБиХ, а отежан је саобраћај због одрона на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.
Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, као и на путу Бистрица-Подграб одвија отежано, једном саобраћајном траком.
Измијењен је режим одвијања саобраћаја због радова на регионалним путевима Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо у рејону Горње Чађавице и Шипово-Ново Село на граници са ФБиХ. Једном траком због клизишта пролази се регионалним путем Укрина-Горња Вијака.
Дионицама којима се креће превоз вангабаритног терета возити опрезније и поштовати упутства овлаштених особа из пратње.