ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура:  – 11   ͦС

Најнижа температура у току ноћи: – 11    ͦC

Tемпература на  5 цм изнад тла: –  13    ͦC

Влажност ваздуха:   90   %

Вјетар: тихо,без вјетра

Ваздушни притисак:  927  мbar

Падавине:нема.

Висина снијега:  4    cm

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Рогатица:

Због радова на 10 kV воду Унис, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима на подручју МЗ Стјенице.

Соколац:

Због радова на 10 kV воду Унис, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Примчићи, Бјелосављевићи, Кула, Новосеоци, Ђедовци, Газије, Озерковићи, и Зорановићи.

АУТО МОТО САВЕЗ: Већина путева у РС је проходна, а саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима. Скрећемо пажњу на формирање поледице у вишим предјелима и преко планинских превоја као и на прилазу мостовима и тунелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, повећана је опасност од одрона земљеи камења на коловоз. Данас,19.01.2022. у времену од 13:00 до 15:00 часова (масимално 15 минута) због извођења минерских радова доћиће до привремене обуставе саобраћаја на магистралном путу М-I 111(стара ознака М-18) дионица Крупац-Граница РС/ФБиХ (Богатићи), на локалитету каменолома “Крупачке стијене” у мјесту Кијево , општина Трново.

– Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком. – На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току су радови на санацији овог клизишта. – Због радова у тунелу “Чељиговићи” биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 114 Лапишница-Љубогошта.Планирано је да радови трају до 31.01.2022. године, па возаче молимо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

– Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен. На ГП у БиХ нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 28 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 43 пријема,

ДЗ ФОЧA: 11 прегледа, 2 кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: није било порода,

КЦ ФОЧА: рођени један дјечак и једна дјевојчица.