ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: – 13   ͦС

Најнижа температура у току ноћи: – 13   ͦC

Tемпература на  5 цм изнад тла: – 14   ͦC

Влажност ваздуха:  91   %

Вјетар: југо-западни   1  м/s

Ваздушни притисак:  917  мbar

Висина снијега:  3   cm

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ:

Општина Соколац:

Јуче у поподневним часовима избио је пожар у предузећу „Столарија Подроманија“. Пожар је захватио већи дио предузећа и причињена је огромна материјална штета. Пожар су гасиле ватрогасне јединице из Сокоца,Пала,Рогатице и И.Н.Сарајева, укупно 19 ватрогасаца са 8 ватрогасни цистерни у времену од 14,45-18,15 часова. Пошто је дим повремено избијао ватрогасна јединица је имала још двије интервенције и то у времену од 18,30-19,40 часова (интервенисала 4 ватрогасца са једним возилом) и од 22,35-23,40 часова (интервенисала 2 ватрогасца са једним возилом). Не пријети опасност од поновног активирања пожара, а неколико радника предузећа остало је да дежура у току ноћи.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:Напајање електричном енергијом уредно, без прекида и планираних радова.

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај је умјереног интензитета и одвија се по претежно сувим и мјестимично влажним коловозима на већини путних праваца у РС. Због ниске јутрање  температуре у вишим планинским предјелима упозоравамо на поледицу, као и у нижим предјелима преко мостова, надвожњака и на прилазу тунелима. На дионицама усјецима поред камених косина, повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезну и спорију вожњу и подсјећамо да је законски обавезно посједовање зимске опреме. 

– Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

-На регионалном путу Бистрица-Подграб,због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

-Због радова у тунелу “Чељиговићи” измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 114 Лапишница-Љубогошта. Планирано је да радови трају до 31.01.2022. године, па возаче молимо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:            8      прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:    33       пријема,

ДЗ ФОЧA:           42      прегледа, 8  кућних посјета.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Није било порода

КЦ ФОЧА: Није било порода