ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура:  – 5   ͦС

Најнижа температура у току ноћи: – 5   ͦC

Tемпература на  5 цм изнад тла: – 6   ͦC

Влажност ваздуха:   90   %

Вјетар: сјеверо-западни     1  м/s

Ваздушни притисак: 915  мbar

Падавине:       3    l/m²

Висина снијега:     12   cm

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ:

Општина Пале, интревениција  ватрогасаца  ,дана 20.01, на гашењу напуштене, девастиране  викендице у насељу Бријежђа.Пожар угашен ,причињена већа материјална штета.

Двије интревенције ватрогасаца ,Фоча и Вишеград на гашењу запаљеног смећа у контејнерима ,и једна техничка у Источноим Сарајеву ,отварање врата стана.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:Напајање електричном енергијом уредно, без прекида и планираних радова.

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се на путевима РС одвија успорено,због снијежних падавина.На снази је забрана саобраћаја за теретна возила преко превоза Романија због угаженог снијега на коловозу.Возаче упозоравамо на поледицу,угажен снијег по коловозима.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком. На снази је забрана саобраћаја за камионе преко превоја Романија због угаженог снијега на коловозу.-На регионалном путу Бистрица-Подграб,због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта. Због радова у тунелу “Чељиговићи” измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 114 Лапишница-Љубогошта. Планирано је да радови трају до 31.01.2022. године, па возаче молимо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На ГП у БиХ нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 14 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 40 пријема,

ДЗ ФОЧA: 12 прегледа, 2 кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Рођене двије дјевојчице,

КЦ ФОЧА: Рођене двије дјевојчице.