ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: – 10 ͦС

Најнижа температура у току ноћи: – 10 ͦC

Tемпература на 5 цм изнад тла: -14 ͦC

Влажност ваздуха: 80 %

Вјетар: сјеверозападни 1 м/s

Ваздушни притисак: 919 мbar

Падавине: 2 l/m²

Висина снијега: 13 cm

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Источно Ново Сарајево:

Синоћ је дошло до пожара на стамбеној згради у ул“Хилендарска бр 7“.Запаљен стан на 5 спрату гасило је седам ватрогасца са три ватрогасна возила у времену од 20,48-22,30 часова.Пожар је угашен уз причињену велику материјалну штету.Повређених лица није било.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање ел. енергијом уредно, без прекида и планираних радова.

АУТО МОТО САВЕЗ: Због снијежних падавима током ноћи, успорено је одвијање саобраћаја у вишим предјелима и преко превоја гдје на коловозу има угаженог снијега и поледице. Због ниских температура скрећемо пажњу на поледицу и клизаве коловозе и у нижим предјелима, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима. На дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

– Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком. – На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току су радови на санацији овог клизишта.

– Због радова у тунелу “Чељиговићи” биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 114 Лапишница-Љубогошта.Планирано је да радови трају до 31.01.2022. године, па возаче молимо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

– Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

– На ГП у БиХ нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 24 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 12 пријема,

ДЗ ФОЧA: нема података

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: није било порода,

КЦ ФОЧА: рођена једна дјевојчица.