Због снијега је успорено одвијање саобраћаја у вишим предјелима и преко превоја, гдје на коловозу има угаженог снијега и поледице, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због ниске температуре има поледице и клизавих коловоза и у нижим предјелима, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима, а на дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

Возачима се савјетује да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

У току су радови на путевима Градишка-Нова Топола, Бањалука-Стари Мајдан два, Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, раскрсница „Нумера“, Шипово-Ново Село,

Због радова, измијењен је режим саобраћаја у тунелу „Чељиговићи“ на дионици Лапишница-Љубогошта и у тунелу „Угар“ на дионици Црна Ријека-Угар.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, на у мјесту Филиповићи на путу Фоча-Горажде, на регионалном путу Бистрица-Подграб, на путу Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна саобраћај обустављен.

Превоз вангабаритног терета планиран је на путевима Станић Ријека-Каруше и Вардиште-Горажде, Устиколина-Гацко.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици Поље-Подновље због оштећења коловоза, забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку на дионици Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн, док је на дионици Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Р-476 Укрина-Горња Вијака.

Угаженог снијега на коловозу овог јутра има у вишим предјелима на западу Федерације БиХ, нарочито на путевима Бихаћ-Босански Петровац-Дрвар, Ливно-Купрес, Ливно-Гламоч-Млиништа и Ливно-Босанско Грахово.

Због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима обуставља, а на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а ноћу преусмјерава на обилазницу у круг фабрике „Металинг“.

Успорено, због радова, саобраћа се на путевима Јабланица-Мостар, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.