СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ – 24. ЈАНУАР

0
120

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: – 8 ͦС

Најнижа температура у току ноћи:  – 8 ͦC

Tемпература на 5 цм изнад тла: – 10 ͦC

Влажност ваздуха: 81 %

Вјетар: сјеверо-западни: 4 м/s

Ваздушни притисак: 920 мbar

Падавине: 0,3 l/m²

Висина снијега: 13 cm

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 34 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 15 пријема,

ДЗ ФОЧA: 61 преглед, 4 кућне посјете

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Рођена једна дјевојчица и један дјечак

КЦ ФОЧА: Није било порода

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

Општина Рогатица:

Једна интервенција синоћ у времену од 19,00-21,00 час у селу Гучево на гашењу помоћног објекта (штала).Пожар је угашен, а интервенисала су 3 ватрогасца са једним ватрогасним возилом. Причињена је мања материјална штета.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање ел. енергијом уредно, без прекида и планираних радова.

АУТО МОТО САВЕЗ: Због заснијежених коловоза и поледице, саобраћај се јутрос на већини путева у РС одвија успорено. Посебну пажњу скрећемо на дионице у вишим предјелима, те преко превоја мостова и на прилазима тунелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, упозоравамо на могуће одроне. Због свега наведеног, возачима савјетујемо да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

– На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току су радови на санацији овог клизишта. Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због радова у тунелу “Чељиговићи” измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 114 Лапишница-Љубогошта. Планирано је да радови трају до 31.01.2022. године, па возаче молимо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На ГП нема дужих задржавања.