УСПОРЕН САОБРАЋАЈ ЗБОГ СНИЈЕГА И ПОЛЕДИЦЕ

0
75

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија успорено због засњежених коловоза и поледице.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају на могуће одроне на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина и возачима савјетују да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

У току је изградња приступа новом царинском терминалу и кружне раскрснице на дионици магистралног пута Градишка – Нова Топола, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

С обзиром да је ријеч о веома фреквентном путном правцу, возаче из АМС моле да возе максимално опрезно и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком.

На регионалном путу Бистрица – Подграб, због клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у току су радови на санацији овог клизишта.

Због радова у тунелу „Чељиговићи“ измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Лапишница – Љубогошта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због радова у тунелу „Угар“, на дионици магистралног пута Црна Ријека – граница Републике Српске/ФБиХ /Угар/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на дионици Бањалука – Стари Мајдан два.

На раскрсници „Нумера“ на регионалном путу Угљевичка Обријеж – Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Проходна је дионица пута Водице – Врбашка један, поддионица Мраковица-Подградци.

Због радова на дионици регионалног пута Шипово – граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/, измијењен је режим вожње и постављена је привремена сигнализација која регулише саобраћај.

Једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се због клизишта одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На путевима граница ФБиХ/Републике Српске Бањ Брдо – гранични прелаз Рача, граница ФБиХ/Републике Српске /Станић Ријека/ – граница Републике Српске/ФБиХ /Каруше/, гранични прелаз Вардиште – граница Републике Српске/ФБиХ /Горажде/ и граница ФБиХ/Републике Српске /Устиколина/ – Гацко кретаће се превоз вангабаритног терета.

Из АМС скрећу пажњу возачима да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених особа из пратње.

На дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза, на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На подручју ФБиХ због радова у тунелу „Црнаја“ на путу Коњиц – Јабланица током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, док се у ноћним часовима, од 23.30 до 4.30, саобраћај обуставља.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“ током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

У ноћним часовима. од 22.00 до 6.00 часова, саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Успорено због радова саобраћај се одвија на путним правцима Јабланица – Мостар, Груде – Љубушки и Столац – Хутово.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.