ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: – 6 ͦС

Најнижа температура у току ноћи: – 8 ͦC

Tемпература на 5 цм изнад тла:- 9 ͦC

Влажност ваздуха: 81%

Вјетар: југозападни  1 м/s

Ваздушни притисак: 920 мbar

Висина снијега: 10 cm

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Источно Н.Сарајево, једна интервенција синоћ (25.јануара 2022.г) у 21:25 часова на гашењу запаљеног отпада у насељу Младице, пожар угашен у 22:00 часа.

Општина Рогатица, једна интервенција синоћ од 22:15 часова на гашењу запаљеног димњака у насељу Борач, угашено у 23:00 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање електричном енергијом уредно, без прекида и планираних радова.

АУТО МОТО САВЕЗ: Због ниских температура током ноћи и јутра, на свим путним правцима возачима скрећемо пажњу на могућ наилазак на поледицу. Посебно издвајамо дионице у вишим предјелима и преко планинских превоја, те преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, поред одрона, скрећемо пажњу и на повећану опасност од леденица. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току су радови на санацији овог клизишта. Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због радова у тунелу “Чељиговићи” измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 114 Лапишница-Љубогошта. Планирано је да радови трају до 31.01.2022. године, па возаче молимо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На ГП нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 21 преглед,

Ј.З.У. СРБИЈА: 49 пријема,

ДЗ ФОЧA: 23 прегледa, 5 кућних посјета

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Рођена једна дјевојчица и три дјечака.

КЦ ФОЧА: Једна дјевојчица и један дјечак .