Акција прикупљања средстава за лијечење Слађане Добриловић – Милић је успјешно завршена. Још једном смо доказали да смо ту једни за друге када је то најпотребније.

Захвалност Слађане и њене породице на свему учињеном у њиховој не тако лакој борби је неизмјерна. Велики је број оних који су помогли. Акцији се одзвао велики број људи, сва јавна предузећа, установе, привредници, спортска удружења и клубови, угоститељски објекти, невладин сектор, представници политичког миљеа, не само из Сокоца него из цијеле регије, као и људи из Србије и цијеле дијаспоре.

Поменућемо неке од хуманитарних активности које су организоване на подручју општине Соколац.

Планинарско друштво Гласинац организовало је активност – Скијање на Романији за Слађану, сав приход од ски лифта уплаћен је за лијечење Слађане.

Улични свирачи организовали су хуманитарну свирку у центру Сокоца.

Установа за културу Перо Косорић и Народна библиотека општине Соколац организовали су Светосавско духовно вече за Слађану.

Удружење грађана Василије Острошки поставило је хуманитарне касице на 23 локације у Сокоцу.

Организатори пливања за Богојављенски крст на ријеци Каљини, такође су се прикључили акцији прикупљања средстава.

Кошаркашки клуб Соколац прослиједио је приход од проданих карата на утакмици одиграној са ОКК “Козара” из Градишке.

Угоститељски објекат “Гејм центар” организовао је хуманитарни турнир у билијару.

Омладинска организација у сарадњи са угоститељским објектом “Бар код Јара”, организовали су хуманитарни паб квиз.

Средства за лијечење Слађане прикупљана су и на представи “Јазавац пред судом”, која је приказана у Пархијском дому Романијске Лазарице у организацији Завичајног удружења “Романија” из Београда и координатором удружења за Републику Српску Миланом Јоловићем.

Акцију прикупљања средстава за Слађанино лијечење покренули су њени пријатељи у
сарадњи са породицом 17. јануара, након сазнања да јој је неопходна хитна операција у Турској.

Слађани је дијагностификован карцином дојке прије шест мјесеци. Љекари су тада установили да је потребно да иде на зрачења и хемотерапије.Након првог циклуса лијечења хемотерапијом, љекари су установили да се карцином шири, да терапија не помаже и да Слађана мора бити хитно оперисана на клинци у Турској. Потребно је било прикупити 30.000 конвертибилних марака за седам дана. Захваљујући медијима апел за помоћ брзо се проширио друштвеним мрежама, а потребни износ прикупљен је у кратком временском року.

Слађана је требала јуче да отпутује у Турску, али због временских неприлика које су задесиле ову земљу сви летови су отказани, па је њено путовање пролонгирано. Она је изразила жељу, да сав новац који остане након њеног лијечења, са Божијом помоћу преусмјери за лијечење оних којима је помоћ такође неопходна.

У име породице и организатора захваљујемо се свим добрим људима који су помогли
Слађани у прикупљању средстава за њену животну битку. Још једном смо положили
испит хуманости и доказали да заједно можемо све.