ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: – 8  ͦС

Најнижа температура у току ноћи – 12  ͦC

Tемпература на  5 cm изнад тла:- 15  ͦC

Влажност ваздуха: 92 %

Вјетар: сјеверни: 1 m/s

Ваздушни притисак: 914  mbar

Висина снијега:  18  cm

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ: нису интервенисале у протекла 24 часа.

Фоча: Једна интервенција јуче у времену од 11,48-13,00 часова на гашењу (пиљевине) у мјесту Брод на Дрини. Интервенисала 3 ватрогасца са 2 ватрогасна возила, угашено.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:Напајање електричном енергијом уредно, без прекида и планираних радова.

АУТО МОТО САВЕЗ:

На путевима у РС саобраћај се одвија несметано, по претежно сувим коловозима, док у вишим планинским предјелима мјестимично има заосталог снијега по коловозу. Због ниских температура, упозоравамо на поледицу, посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, поред одрона, скрећемо пажњу и на повећану опасност од леденица. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

– Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком.

  – На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току су радови на санацији овог клизишта.

–  Због радова у тунелу “Чељиговићи” биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 114 Лапишница-Љубогошта.Планирано је да радови трају до 31.01.2022. године, па возаче молимо да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.                                                      –  Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања. 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:          15       прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:     10       пријема,

ДЗ ФОЧA:            95      прегледa, 4 кућне посјете

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Рођена једна дјевојчица и један дјечак

КЦ ФОЧА: Није било порода