У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:       27   прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  46   пријема,

ДЗ ФОЧA:         10    прегледa, 2 кућне посјете

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА:  рођен један дјечак,

КЦ ФОЧА:  рођен један дјечак.

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Општина Фоча,због сњежних падавина квар од јуче ујтру (01. фебруара 2022.г,) на  трафо станици ,,Кмур“.

Општина Рогатица: Данас, 02.02.2022. године, због радова у ТС 110/10/35 kV Рогатица организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“ доћи ће до привремeног прекида у испоруци електричне енергије према сљедећем распореду:

КО 10 kV Козићи, насеља: Биљино поље, Загановићи, Пашић Кула, Распут Њиве, Козићи, Орахово, Пљеско, Земегреси, Чадовине, Брчигово, Старчићи, Брда,  Шљедовићи, Соколица, Ључево, Дуб,каменолом “Дуб“ и брана ХЕ “Устипрача“  у периоду од  10:00 до 12:30 часова.

Општина Источна Илиџа: Данас, 02.02.2022. године, због радова на 10 kV воду Крупац, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 13:00 часова потрошачима у улицама: Друге Сарајевске бригаде од броја 59, Равногорска од броја 108, Обала Војводе Степе, Српских извиђача, у насељима Јасен и Стара Гора и каменолому “Крупац“.

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: ………………………. – 11   ͦС

Најнижа температура у току ноћи ……..    -13    ͦC

Tемпература на  5 цм изнад тла………….   -15    ͦC

Влажност ваздуха:………………………………    90  %

Вјетар: ………… сјевероисточни……………… 1  м/s

Ваздушни притисак…………………………..    902  мbar

Падавине:…………………………………………      0,7    l/m²

Висина снијега…………………………………..     29  cm

                                                                                                                                                           АУТО МОТО САВЕЗ: Због снијега и леда на коловозу, обустављен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере преко Романије.

Због снијежних сметова у прекиду је одвијање саобраћаја на рег.путу Улог-Кланци, преко превоја Морине.

И на осталим дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, саобраћај се одвија успорено јер на коловозу мјестимично има заосталог снијега и леда. У нижим предјелима, коловози су претежно влажни и клизави. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, поред одрона, скрећемо пажњу и на повећану опасност од леденица. Возачима савјетујемо да возе опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

– Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком.                                                                  – На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току су радови на санацији овог клизишта.

–  Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања.