Када бирате боје за свој животни простор, морате бити посебно опрезни… Приликом кречења стана, највећи проблем јесте одабир боја и нијанси за наш животни простор.

Ипак, многи не знају да иако се неке боје и нијансе чине лијепима, заправо их у ентеријеру није добро користити.

Црна боја

Иако се црној можда најчешће окрећете када је ријеч о одјећи и обући то не би требао бити ваш избор када се ради о ентеријеру.

Бојење зидова у црно или додаци који су искључиво црни може кући дати јако тамну атмосферу.

Имаћeте утисак да је кућа слабо освијетљена, а чиниће се и помало депресивна.

Осим тога, могли бисте изгубити и концентрацију и мотивацију јер ће црна боја ваше окружење учинити лијеним или загушујуће тихим.

Роза боја

Розе боја је тако лијепа боја, па се питате зашто не баш та боја? Наиме, како роза спада у свјетлије боје са временом се може чинити упрљана. Прљавштина и мрље јако се виде на овој нијанси и она изискује пуно бриге. Ако имате розе зидове они ће изгубити сјај након неколико мјесеци и брзо ћете их морати освежити или бојити у неку другу нијансу. Осим тога, тешко је и погодити тачну нијансу која ће вам се свиђати на зидовима.

Тамно зелена боја

Још једна лоша боја за ентеријер је тамно зелена. Иако се не усуђује пуно људи да користи ову боју, постоје неки који ће јој дати шансу. Поштедите се те грешке јер ова нијанса ће простор испунити меланхолијом и тугом. Ипак, ова нијанса добра је ако се ради тек о неколико детаља, неким декорацијама или јастучићу. Треба водити рачуна о томе да ове боје буде минимално и да се добро уклопи са остаком боја у ентеријеру.