Саобраћај је успорен на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, јер на коловозу мјестимично има заосталог снијега и леда, а преко Романије је обустављен за теретна возила са приколицом и шлепере, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због сњежних сметова у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог-Кланци, преко превоја Морине.

У нижим предјелима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, коловози су претежно влажни и клизави.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука-Стари Мајдан два, на регионалном путу Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, раскрсница „Нумера“ и на регионалном путу Шипово-ентитетска граница /Ново Село/.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћај се одвија дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на регионалном правцу Бистрица-Подграб и на дионици Укрина-Горња Вијака.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу ентитетска граница-Лапишница-ентитетска Богатић-ентитетска Трново-Миљевина.

У ФБиХ јак вјетар ствара сњежне наносе на дионицама у вишим планинским предјелима, а посебно на правцима Кључ-Босански Петровац-Бихаћ /Ланиште и Рипач/, Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар, Прилука-Гламоч-Млиниште и Купрес-Шуица.

Због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица и тунелу Скела на правцу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а ноћу се обуставља.

Радови се изводе и на путевима Јабланица-Мостар /дионица од Комадиновог врела до моста Бегића и Беговића/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.