У вишим предјелима и преко превоја мјестимично има поледице и снијега на коловозима, посебно у Сарајевско-романијској регији и правцима Власеница-Хан Пијесак /превој Хан Поглед/, Чемерно-Гацко и Гацко-Кобиља глава.

Поледице има и у нижим предјелима, нарочито преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због сњежних сметова и даље је у прекиду саобраћај на регионалном путу Улог-Кланци, преко превоја Морине.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука-Стари Мајдан два, на регионалним правцима Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, раскрсница „Нумера“, те Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћај се одвија дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на регионалном правцу Бистрица-Подграб и на дионици Укрина-Горња Вијака.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу ентитетска граница-Лапишница-ентитетска Богатић-ентитетска Трново-Миљевина.

У Федерацији БиХ због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица и тунелу Скела на правцу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а ноћу се обуставља.

Радови се изводе и на путевима Јабланица-Мостар /дионица од Комадиновог врела до моста Бегића и Беговића/, Груде-ЛЈубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.