У организацији Народне бибилотеке „Соколац“ синоћ је представљена књига „Ничији војници“ аутора Жељка Пантелића, преживјелог припадника ЈНА који је тешко рањен 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици у Сарајеву.

Како је аутор рекао, назив књиге говори о томе како је војска, тадашња ЈНА остала без државе, па су се самим тим сви војници који су се тог тренутка задесили за вријеме сецесија у Хрватској, Словенији или Босни и Херцеговини били ничији војници.

  • Као директан свједок свих дешавања у „случају Добровољачка“ преузео сам на себе тај задатак да напишем књигу, у којој се поред догађаја којим сам лично присуствовао, налазе и свједочења и искази преживјелих учесника, у чему ми је највише помогао Центар за истраживање ратних злочина који ми је уступио дио документације „случаја Добровољачка“, па је ово једина књига са таквим обимом описа злочина почињених у овом случају, казао је Пантелић додавши да су догађаји у Добровољачкој, који су се десили 3. маја само дио судског поступка „случаја Добровољачка“ који обухвата догађаје од 20. априла до 23. маја и повлачења припадника восјке на територију Србије.

Пантелић је изразио задовољство што је књига добро прихваћена у Републици Српској те најавио допуну издања у којем ће се наћи свједочења војника који су се јавили након изласка књиге из штампе, те фотографије везане за овај случај.

Књига „Ничији војници“ је аутобиографска прича учесника догађаја, официра тадашње ЈНА и припадника 65. Заштитног моторизованог пука Жељка Пантелића из Шапца који је као најмлађи официр саобраћајне службе два пута рањаван и преживјели је свједок дешавања у случају „Добровољачка“. Књига је изашла из штампе средином прошле године, а издавач је Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица.