У нижим предјелима Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ коловози су претежно суви, а у вишим крајевима и преко планинских превоја мјестимично је засњежен и има поледице, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука-Стари Мајдан два, те на регионалним правцима Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћај се одвија дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на регионалном правцу Бистрица-Подграб и на дионици Укрина-Горња Вијака.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу ентитетска граница-Лапишница-ентитетска Богатић-ентитетска Трново-Миљевина.

У ФБиХ због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица и тунелу Скела на правцу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а ноћу се обуставља.

На правцу Тузла-Калесија изводе се радови на фарбању тунела Чакловићи због чега се у ноћу саобраћа једном траком наизмјенично.

Успорен је саобраћај због радова и на путним правцима: Јабланица-Мостар, Сребреник-Орманица, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.