У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа несметано, на сјевероистоку и југу коловози су мокри и клизави, а у вишим предјелима има поледице, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама у усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона па се возачима савјетује да возе опрезно и да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано једном саобраћајном траком на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука – Стари Мајдан два.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу дионица Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

У Федерацији БиХ на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због радова у тунелу Скела, данас од 12.00 часова до понедјељка, 7. фебруара, до 6.00 часова саобраћај ће бити обустављен, а возила ће за вријеме обуставе саобраћати обилазницом око тунела /круг фабрике „Металинг“/.

Због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, а ноћу се обуставља.

На путу Тузла-Калесија у току су радови у тунелу Чакловићи због чега се од 22.00 до 6.00 часова саобраћа једном траком наизмјенично.

Успорен је саобраћај због радова и на путним правцима: Јабланица-Мостар, Сребреник-Орманица, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.