На санкалишту иза Основне школе у Сокоцу јуче је одржана друга по реду манифестација „Сви на снијег“ коју је реализовала Омладинска организација „Соколац“, која је и ове године окупила велики број учесника свих генерација.

Према ријечима предсједника Омладинске организације Ање Крсмановић, за разлику од прошле године када временске прилике нису биле на њиховој  страни, ове године их је вријеме послужило.

  • Нашој манифестацији одазвао се велики број суграђана различитих генерација који су провели диван дан у дружењу и забави на снијегу. Најмлађи суграђани су имали прилику да се забављају и такмиче у дјечијим играма на снијегу, а оне најуспјешније смо обрадовали симболичним наградама, објаснила је Крсмановићева.

Предсједник скупштине ове организације Марко Мухаремовић истакао је да за такмичарски програм било пријављено око 100 малишана узраста од 3 до 12 година.

  • Број пријављених учесника али и посјетилаца, којих је према некој нашој процјени био око 200, знатно је већи него претходне године, што нас посебно радује, јер сам осмијех на лицима дјеце нама као организаторима је најбољи доказ да смо успјели направити догађај у којем уживају дјеца, али и сви ми са њима заједно, рекао је Мухаремовић, захваливши се члановима организације на труду и издвојеном времену, као и пријатељима и спонзорима који су подржали саму манифестацију.

У такмичарском програму, прво мјесто у спустању клиском освојио је Михајло Ковачевић, друга је била Елена Ђерић и трећа Ива Елез. У спуштању санкама најуспјешнија је била Тијана Косорић, други је био Срђан Бухач, док је треће мјесто припало Емилији Делић. Према оцјенама капитена 23 екипе пријављене за прављење Сњешка Бијелића, најбољег Сњешка направила је екипа „Раја из краја“.