су влажни, а због ниске јутарње температуре, поледица је могућа у вишим предјелима, преко превоја, надвожњака и на прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има магле, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, повећана је опасност од одрона.

У ФБиХ магла смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове, нарочито на путним правцима Сарајево-Зеница, Добој-Тузла, Бихаћ-Босански Петровац, Ливно-Дрвар и Гламоч-Млиништа.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано једном саобраћајном траком на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука – Стари Мајдан два.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу дионица Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због радова у тунелу Скела, до сутра у 6.00 часова саобраћај ће бити обустављен, а возила ће за вријеме обуставе саобраћати обилазницом око тунела /круг фабрике „Металинг“/.

Због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, а ноћу се обуставља.

На путу Тузла-Калесија у току су радови у тунелу Чакловићи због чега се од 22.00 до 6.00 часова саобраћа једном траком наизмјенично.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима Јабланица-Мостар, Сребреник-Орманица, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.