Нови дио серијала „Grand Theft Auto“ је у пуном развоју најавио је студио „Рокстар гејмс“, додајући да се „активно ради“ на наставку једне од најпопуларнијих видео-игара на свијету.

Још није познат тачан назив шестог дијела серијала, који ће бити први нови дио након што је ГТА V објављен 2013. године.

Иако је према претходним инсајдерским наводима наговјештавано да би игра потенцијално планирана за 2024. или 2025. годину, нове информације показују да би могла и раније да се појави.

„Са сваким новим пројектом који почињемо, наш циљ је да значајно унаприједимо оно што смо претходно донијели. Због тога са задовољством можемо да потврдимо да увелико радимо на активном развоју новог дијела серијала ГТА“, навео је студио.

„Рокстар“ је такође објавио и да ће ГТА V и ГТА онлајн бити објављени и за нову генерацију конзола наредног мјесеца и имаће 4К резолуцију, 60 фрејмова по секунди, богати 3Д звук и друга унапријеђења која ће допринијети реалистичности гејмплеја.

Од када се појавио 1997. године, ГТА је стекао огромну славу међу гејмерском заједницом и култни статус. Продато је око 350 милиона примјерака, чиме је ГТА пета најпродаванија франшиза видео-игара у историји.