Саобраћај се јутрос на већини путева одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, поледица је могућа у вишим предјелима, а возачима на подручју Кнежева скреће се пажња на повремено јаке ударе вјетра, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На путним правцима Ливно-Каменско и Присика-Томиславград-Шујица смањена је видљивост због магле. Јаких удара вјетра има и на дионицама у западним и југозападним крајевима.

Додатан опрез неопходан је и на дионицама у усјецима и поред камених косина, због учесталих одрона, као и на путевима гдје се изводе радови и на тим мјестима је обавезно поштивање привремене саобраћајне сигнализације.

Радови су актуелни на магистралном путу Бањалука-Стари Мајдан, те регионалном путевима Шипово-Ново Село, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић.

Саобраћај се због клизишта одвија отежано на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, као и на дионици Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље гдје путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком,

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима Јабланица-Мостар, Јајце-Доњи ВакуФ, Сребреник-Орманица, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима задржавања јутрос нису дужа од 30 минута.