Из ЈКП „Соколац“ обавјештавају грађане Сокоца и будуће станаре нових зграда у Немањиној улици да пуштање гријања у пуну функционалност нове зграде није могућа из техничких разлога.

Како су навели у обавјештењу, на захтјев Општине пустиће гријање у врмемну обављања церемоније додјеле кључева, али у том случају гријање у Немањиној улици неће бити у потпуној функцији.

  • Постојећа топловодна мрежа не омогућава истовремено загријавање зграда у Немањиној улици и новоизграђених стамбених јединица. Проблем са гријањем је хидраулички неуравнотежена мрежа у граду, као посљедица дугогодишњег занемаривања даљинског гријања и рјешавању проблема протока воде до зграда уграђивањем великог броја пумпи директно на топловод што је довело до потпуног хаоса циркулације воде у топловоду. Нове зграде су изведене тако да су хидраулички независне  од топловода и да би гријање исправно функционисало потребно је ријешити циркулацију воде у примарном топловоду. Ми смо започели активности на рјешавању тих проблема, а први корак биће снимање свих објеката који се налазе на систему даљинског гријања, трасе топловода и комплетне опреме у подстаницама и самом топловоду, наводи се у обавјештењу ЈКП „Соколац“.