Саобраћај се овог јутра одвија без посебних ограничења и застоја, у источним крајевима падавине су престале, али на коловозу у вишим предјелима и преко планинских превоја има поледице и мјестимично угаженог снијега, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ мјестимично дува јак вјетар, који на дионицама са снијегом формира мање снијежне наносе, попут путних праваца Посушје-Томиславград-Шуица-Купрес-Бугојно, Ливно-Шуица, Прилука-Гламоч-Млиниште и Јабланица-Посушје /преко Блидиња/.

На овим дионицама за теретна возила препоручује се кориштење ланаца.

Јак вјетар наноси снијег на коловоз и на превоју Макљен на путу Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље/.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путевима на којима се изводе радови и на тим мјестима је обавезно поштивање привремене саобраћајне сигнализације.

Радови су актуелни на магистралном путу Бањалука-Стари Мајдан, те регионалном путевима Шипово-Ново Село, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић.

Саобраћај се због клизишта одвија отежано на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, као и на дионици Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље гдје путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком,

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима Јабланица-Мостар, Јајце-Доњи ВакуФ, Сребреник-Орманица, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима задржавања јутрос нема.