Народна скупштина Републике Српске требало би да на данашњој сједници, по хитном поступку, расправља о Приједлогу закона о фискализацији и Приједлогу закона о допуни Закона о тржишту хартија од вриједности, а на дневном реду је и Приједлог закона о о утврђивању поријекла имовине и посебном порезу на имовину.

Сузбијање сиве економије у Републици Српској циљ је Приједлога закона о фискализацији, док су разлози за допуну Закона о тржишту хартија од вриједности садржани у потреби даљег унапређења тржишта ових хартија.

Пред посланицима ће се наћи и Приједлог закона о утврђивању поријекла имовине и посебном порезу на имовину, приједлог Клуба посланика СНСД-а.

Посланици би требало да разматрају и Приједлог закона о обновљивим изворима енергије и Нацрт закона о аудио-визуелним дјелатностима, као и Приједлог буџета Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске за 2022. годину.

На дневном реду су и Извјештај о пословању Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и фондова за 2020. годину са извјештајем независног спољног ревизора, Извјештај о раду Правобранилаштва Републике Српске за 2020. годину и Специјални извјештај Институције Омбудсмана за људска права БиХ о говору мржње у БиХ.

Посланици би требали да разматрају и Приједлог одлуке о усвајању Зонинг плана подручја посебне намјене „Аеродром Требиње“, а на дневном реду је и давање сагласности на Правилник о платама у институцији Омбудсмана за дјецу.

Сједница је заказана за 10.00 часова у просторијама Народне скупштине.