Сервисне информације за 11. фебруар

0
79

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

  Тренутна температура: – 9  ͦС

 Најнижа температура у току ноћи   – 9  ͦC

 Tемпература на  5 cм изнад тла – 11  ͦC

 Влажност ваздуха:  99  %

 Вјетар: тихо без вјетра

 Ваздушни притисак: 919   mbar

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ: Нису имале интервенција у протекла 24 часа. 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац:

За данас 11.02.2022. године планирани су радови на 10 kV воду Унис и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Подроманија, Дикаљи, Мрвићи и Чајевићи.

Вишеград:

За данас 11.02.2022. године планирани су радови на 10 kV воду Жупа и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од  09:00 до 13:00 часова потрошачима у насељима: Гребен, Горња Брштаница, Јелачићи, Милошевићи, Коритник, Мушићи, Прелово, Преловска ријека, Ристићи, Купусовићи, Поздерчићи, Блаце, Клашник и Стари брод.

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се на већини путева у РС одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима. Због ниских температура, скрећемо пажњу на могућност наиласка на поледицу посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу и на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз, а у котлинама и дуж ријечних токова на мјестимично смањену видљивост због магле. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо да возе опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

  – На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току су радови на санацији овог клизишта.

  Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања. 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:          9       прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   41       пријема,

ДЗ ФОЧA:            9      прегледа, 3  кућне  посјете

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Није било порода

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица и један дјечак