Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по претежно влажним или мокрим коловозима, у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има магле, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана опасност од одрона земље и камења на коловоз.

Возачима се савјетује да возе опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на путевима Руданка-Добој, Србац-Горња Вијака1-Горња Вијака 2-Разбој-Тедин Хан-Теслић, Бањалука-Стари Мајдан, Шипово-Ново Село,

Због радова, измијењен је режим саобраћаја у тунелу „Угар“, на дионици магистралног пута Црна Ријека-Угар,

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија једном траком на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на регионалном путу Укрина-Горња Вијака на регионалном путу Бистрица-Подграб, док на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, а за теретна саобраћај је обустављен.

Вангабаритни терет кретаће се на путевима Гранични прелаз Рача-Бањ Брдо, Добриња-Богатић-Трново-Миљевина, Брчко-Лепеница-Станић Ријека-Каруше, а возачи на овим путним правцима треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн и на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се од 23.30 до 4.30 часова саобраћај обуставља.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а од 22.00 до 6.00 часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу.

На путу Тузла-Калесија због неопходних радова у тунелу Чакловићи од 22.00 до 6.00 часова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Радови се изводе и на путевима Јабланица-Мостар, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.