Соколачки планинари изабрали су за предсједника Скупштине Планинарског друштва „Гласинац“ Весну Јоловић, а предсједник асоцијације и у наредне четири године биће Борис Вуковић.

На сједници Скупштине одржаној синоћ одлучено је да секретар „Гласинца“ буде Вера Мијатовић, а изабраној је и 15 чланова новог сазива Скупштине.

Према ријечима Јоловићеве, прошла година је за соколачке планинаре по много чему била посебна, јер је испуњена низом активности од којих се издваја наставак уређења Планинарског дома „Црвене стијене“, изградња адреналин парка и активности у вези са проглашењем заштићеног подручја на Романији.

Он је навела да се планинари „Гласинца“ могу поносити и обиљежавањем низа значајних датума у вези са екологијом, организовањем петог прољећног похода „Врховима Романије“, те низом других активности.

Јоловићева је изразила захвалност бројним донаторима који су планинарима овог друштва помагали у реализацији више пројеката, уз подршку УНДП-а, Виа Динарике и општине Соколац.

Она је додала да ће, усвојеним планом рада за 2022. друштво „Гласинац“ сличним активностима обиљежити и ову годину у складу са смјерницама Планинарског друштва Републике Српске.

Ово планинарско друштво препознатљиво је и по организовању Меморијалног такмичења „Свјетлана Цеца Комленовић“ и првенства Српске у планинарској оријентацији.

На сједници су синоћ додијељена и посебна постхумна признања за преминуле чланове планинарског друштва – Милоша Бајагића, Вишњу Нинковић и Павла Нинковића.

Планинарско друштво „Гласинац“ основано је на Сокоцу прије 12 година и једно је од активнијих у Републици Српској, што потврђује учешће на бројним планинарским походима и такмичењима у БиХ и Србији.