Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерације БиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а због ниске температуре могућа је поледица, посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима.

Из Ауто-мото савез Републике Српске скрећу пажњу на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз на дионицама у усјецима и поред камених косина и возачима савјетују да возе опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

На дионици магистралног пута Руданка – Добој један измијењен је режим одвијања саобраћаја, ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Руданка – Добој измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова на споју наведеног магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка на ауто-путу.

Због радова у тунелу „Угар“ на дионици магистралног пута Црна Ријека – граница Републике Српске /Угар/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја. као и на дионици магистралног пута Бањалука – Стари Мајдан два.

На дионици магистралног пута пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи на линији разграничења, због клизишта, саобраћај се одвија отежано једном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На регионалном путу Бистрица – Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

Због деминерских радова од данас до сриједе, 23. фебруара, биће привремено обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Поље – Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, у времену од 8.00 до 15.00 часова, тако што ће обуставе трајати 30 минута, а 10 минута пропуштања саобраћаја.

Продужени су радови на дионицама регионалних путева Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Проходан је пут Водице – Врбашка један, поддионица Мраковица – Подградци.

Због радова на дионици регионалног пута Шипово – граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/ измијењен је режим вожње и постављена привремена сигнализација која регулише саобраћај.

На путним правцима гранични прелаз Рача – граница Републике Српске/ФБиХ Бањ Брдо, граница ФБиХ/Републике Српске Добриња – граница Републике Српске/ФБиХ Богатић, граница ФБиХ/Републике Српске Трново-Миљевина и граница ФБиХ/Републике Српске Станић Ријека – граница Републике Српске/ФБиХ Каруше креће се превоз вангабаритног терета, па из АМС возаче моле да на тим правцима возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На пподручју ФБиХ на путном правцу Зеница – Добој видљивост је смањена због магле.

Због радова у тунелу „Црнаја“ на путу Коњиц – Јабланица током дана саобраћа се наизмјенично једном траком, док се у ноћним часовима, од 23.30 до 4.30 часова саобраћај обуставља.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“, током дана саобраћа се наизмјенично једном траком, а од 22.00 до 6.00 часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

На путу Тузла – Калесија због радова у тунелу „Чакловићи“, у ноћним часовима. од 22.00 до 6.00, саобраћа се наизмјенично једном траком.

Радови су току на путевима Јабланица – Мостар, Груде – Љубушки и Столац – Хутово.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања.