Општина Хан Пијесак може се похвалити јединственом мјером помоћи пензионерима са ниским примањима, па је прошле године за помоћ 500 пензионера издвојено 62.000 КМ, док ће ове године из буџета издвојити 100.000 КМ, речено је данас Срни у општинској управи.

Начелник Одјељењу за управљање развојем, привреду, финансије и друштвене дјелатности Славица Ашоња појаснила је да ће од планираних 100.000 КМ, за једнократне помоћи пензионерима бити обезбијеђено 20.000 КМ, на бази критеријума које одређује локално Удружење пензионера.

Ашоња је нагласила да ће преосталих 80.000 КМ бити исплаћено као алтернатива помоћи коју су били планирали за огрев, пензионерима који имају пензију мању од најниже плате у Републици Српској.

Она је додала да Удружење пензионера подноси мјесечно захтјеве овом општинском одјељењу и правда их на крају мјесеца, на основу чега су и коме додијелили та средства.

  • Када обрадимо њихове захтјеве, већу помоћ добијају пензионери који имају пензију до 300 КМ, а који имају више 300 КМ до те најниже плате у Српској, добијају мањи износ„, навела је Ашоња.

Према њеним ријечима, прошле године је овим видом помоћи било обухваћено укупно 500 пензионера.

На подручју општине Хан Пијесак има око 680 пензионера.