Сервисне информације за 18. фебруар

0
606

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: 1   ͦС

Најнижа температура у току ноћи:-2   ͦC

Tемпература на  5 cm изнад тла:  -3    ͦC

Влажност ваздуха:  86  %

Вјетар: југозападни  1 m/s

Ваздушни притисак: 913  mbar

                                                                                                                                    ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ:  Нису интервенисале ју протекла 24 часа.

Општина Хан Пијесак: јуче (17.02.2022.г) једна итервенција у 11,20 часова у  насељу Јапаге на гашењу помоћног објекта. Интервенцијом 3 ватрогасца, пожар угашен у 12,30 часова.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајење електричном енергијом уредно без планираних радова и искључења.

Планирани радови:

Општина Пале: Данас, 18.02.2022. године, због радова на дијелу 10 kV вода Прача доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима насеља: Мракањ, Короманско Поље и Прача.

Општина Чајниче: Данас, 18.02.2022. године због радова на 10 kV воду Требешко брдо-Међурјечје-Батово,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима:  Авлија, Каровићи, Слатина и Батово.

Општина Рудо: Данас, 18.02.2022. године због радова на 10 kV воду Увац,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 13:00 часова потрошачима у насељима:  Сјеверин, Устибар, Церовићи, Доњи Цикоти, Горњи Цикоти, Миоче, Мокронози, Багревине, Кула, Јелићи, Доњи Увац, Горњи Увац, Плема, Штрпца, Анџићи, Ћировићи, Бован, Бијело Брдо, Божовићи, Ђуровићи, Микавице, Видаковићи и Ваган.

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се на већини путева у РС одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима. Због ниских температура, скрећемо пажњу на могућност наиласка на поледицу у вишим предјелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу и на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

 – Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

 – Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.                                                                                                                                                                                               На ГП у БиХ  нема дужих задржавања. 

  У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:         13    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   35    пријема,

ДЗ ФОЧA:        10     прегледа, 2  кућне  посјете

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: рођене двије дјевојчице,

КЦ ФОЧА: рођена два дјечака.