УЧЕСТАЛИ ОДРОНИ – ВОЗАЧИ ОПРЕЗ

0
89

Саобраћај се јутрос на већини путева одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а возачима се савјетује да буду опрезни због учесталих одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Возачи на подручју Гламоча и Босанског Грахова упозорени су на јаке ударе вјетра.

Измјене у одвијању саобраћаја присутне су на локацијама на којима се изводе радови.

Ради се на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска-Гусни пут, па ће због деминерских активности долазити до повремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Врба од 8.00 до 15.00 часова, сваки радни дан у интервалима од по 30 минута.

Због деминерских радова код кампа Хум – Житински поток у истим терминима повремене обуставе саобраћаја биће и на дионици магистралног пута Брод на Дрини–Шћепан поље.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на магистралним путним правцима Руданка–Добој, Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, Бањалука-Стари Мајдан и у тунелу Угар на дионици Црна Ријека-Угар.

На регионалним путевима ради се на дионицама Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, затим Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, те Шипово-Ново Село, а због клизишта је успорен саобраћај и на дионици Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни терет креће се путним правцима Каруше-Добој-ауто-пут-Лакташи, гранични прелаз Градина-Приједор-Копривна, Станић Ријека-Каруше и Луке-Власеница-Хан Пијесак-Соколац-Рогатица-Чемерница.

У Федерацији БиХ ради се у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица, тунелу Скела на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф и тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија, због чега је на мјесту извођења радова измијењен саобраћај.

Спорије, због радова саобраћа се и на путним правцима на излазу из Сребреника према Орманици, на излазу из Груда према Љубушком и Столац-Хутово у мјесту Церовица.

На граничним прелатима јутрос нема дужих чекања на прелазак границе