Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија уз смањену видљивост због магле у котлинама, дуж рјечних токова, а мјестимично и у вишим предјелима.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Возачима се савјетује да возе опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Ради извођења деминерских радова од 8.00 до 15.00 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на Тјентишту, на локацији Национални парк „Сутјеска“-Гусни пут, на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба, општина Фоча, код кампа Хум-Житински поток, на дионици магистралног пута Брод на Дрини два–Шћепан поље, општина Фоча, на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента.

Измијењен је режим саобраћаја на путевима Руданка–Добој један, Руданка-Добој, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој-Тедин Хан-Теслић, Бањалука-Стари Мајдан два, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово.

Због радова у тунелу „Угар“, на магистралном путу дионица Црна Ријека-граница Републике Српске /Угар/ измијењен је режим саобраћаја.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном траком, на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на регионалном путу Бистрица-Подграб и путу Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни терет се креће путевима Каруше-Добој-ауто-пут-Лакташи, гранични прелаз Градина-Приједор-Копривна, Станић Ријека-ауто-пут-гранични прелаз Градишка и Луке-Власеница-Хан Пијесак-Соколац-Рогатица-Чемерница, па возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, док је на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица, и у тунелу Скела на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима обуставља.

На путу Тузла-Калесија, због радова у тунелу „Чакловићи“, од 22.00 до 6.00 часова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Спорије, због радова саобраћај се одвија и на путним правцима Сребреник-Орманица, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.