Побједом над „Славијом“ одбојкашице „Гласинца“ учврстиле 3. позицију

Наредног викенда дочекују првопласирани „Борац“

0
107

Јесењи дио првенства Републике Српске ОК „Гласинац“ завршио је на трећем мјесту, а након три одиграна кола у другом дијелу такмичења ове године, задржали су исту позицију. Тренер Марко Обреновић, задовољан је досадашњим успјехом с обзиром на то да је подмлађена екипа.

  • У тренутном тиму је једна сениорка, а остало су јуниорке, кадеткиње и пионирке. Прво коло послије паузе изгубили смо од екипе „Херцеговац“ из Билеће. Због болести и одсуства играчица из неких других разлога, одиграли смо утакмицу у непотпуном саставу, тако да смо остали без бодова. Сљедећег викенда, у оквиру 13.кола, угостили смо екипу „Маглић“ из Фоче, гдје смо без проблема остварили побједу. Резултат 3:0 је за нас био веома важан како би, послије пораза, задржали високо треће мјесто – додао је Обреновић.

Прошлог викенда, ОК„Гласинац“ је извојевао још једну побједу гостујући екипи „Славије“. Тренер Сокочанки прокоментарисао је овај сусрет, истичући да су ове утакмице велики изазов за млађе играчице, које тек уче како да се ослободе треме и страха када су у питању одлучујући сетови.

  • Одиграли смо врло добро прва два сета и били у вођству, међутим без обзира на неколико сет лопти, трећи и четврти сет нисмо добили. Младе играчице тешко могу да утичу на пресудне поене, због притиска и нервозе. Мало смо подлегли притиску публике, јер у дворани у Источном Сарајеву било је око 300 гледалаца, за разлику од наших посјетилаца у Сокоцу. Баш као што шахисти кажу, најтеже је добити добијену партију, тако је било и код нас. У сваком случају, у петом сету смо се опет вратили и завршили утакмицу побједом са 3:2 по сетовима. Остатак првсенства искористићемо да што више младе играчице афирмишемо, јер као и сваке јесени очекујемо да неке од њих оду на факултете. У посљедње вријеме честа је пракса одласка дјеце и након завршетка основне школе, због атрактивнијих школа, као што је медицинска у Лукавици и слично – констатовао је Обреновић.

У наставку првенства одбојкашице Сокоца очекују нимало лаки сусрети, али он вјерује у свој тим и учвршћивање постигнутих резултата.

  • У 15. колу, у госте нам долази првопласирани и неприкосновени „Борац“ из Бањалуке, који је озбиљан претендент за улазак у Премијер лигу. У досадашњем такмичењу имају само један пораз. Већ сљедећег викенда ми путујемо у Бањалуку гдје нас очекује сусрет са другопласираном „Иновом“, која ће, такође, највјероватније ући у Премијер лигу. Након тога ћемо се састати са тимом из Бијељине. Иако смо их већ побиједили не смијемо се опуштати, јер је квалитетна екипа. Послије тога, чека нас утакмица са „Дрином“ из Зворника.  Све су то изазовне утакмице и морамо играти без притиска да задржимо ову позицију – истакао је тренер одбојкашица „Гласинца“ Марко Обреновић.

Првопласирани „Борац“, који у суботу, 26. фебруара долази у госте има тренутно 38 бодова, а Сокочанке једнак број бодова – 27, дијеле са „Леотаром“ из Требиња, који заузима 4. позицију на Првенственој табели.