Поводом Дана и крсне славе Шаховског клуба “Гласинац” – Сретења Господњег,  јуче је у  Сокоцу одржан традиционални шаховски турнир, 18. пут по реду.  На турниру су учествовала 24 такмичара међу којима неколико ФИДЕ-мајстора, мајстора и мајсторских кандидата са одличним рејтингом.

Фиде мајстор Владимир Билић из Шаховског клуба „Дрина“ из Вишеграда побједник је Шаховског турнира „Сретење“ одржаног на Сокоцу.

Друго мјесто припало је Борису Перишићу из Шаховског клуба „Херцеговац“ из Билеће, а треће Драгославу Ивановићу из Шаховског клуба „Горски“ из Рогатице.

Према ријечима предсједника соколачког Шаховског клуба „Гласинац“ Предрага Батинића, турнир се одржава традиционално од 2005.године .

  • Иако је вријеме пандемије, успјели смо да угостимо наше шаховске пријатеље са подручја Сарајевско-романијске регије те такмичаре из Вишеграда, Билеће, Горажда и Рогатице. Обезбиједили смо скромне награде и пехаре те настојимо да одржимо овај такмичарски дух – навео је Батинић и додао да шах има срећу што је осим игре на плочи „прешао“ на нову технологију, што је необично за једну тако стару размишљајућу игру.

Главни судија овог турнира Саша Косорић је навео да се турнир играо по швајцарском систему, девет кола.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица уручио је пехар побједнику, напоменувши да је ова локална заједница покровитељ такмичења, те да је ово један од ријетких шаховских турнира који траје у континуитету 18 година.