Агенција за посредничке, информатичке и финансијске услуге /АПИФ/ преузела је предсједавање Регионалном порталу привредних регистара Југоисточне Европе /Бифидекс/.

Вршилац дужности директора АПИФ-а Горан Бобар рекао је Срни да ће Бифидекс бити представљен 28. фебруара на Самиту земаља западног Балкана у Лондону званичницима ЕУ, премијерима из земаља западног Балкана, пословној заједници и заинтересованим инвеститорима.

У АПИФ-у наводе да Бифидекс повезује западни Балкан на једном мјесту, званичне регистре Србије, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Албаније и Републике Српске, односно БиХ.

Портал садржи податке о око 1,5 милиона регистрованих привредних субјеката и правних лица од којих је око 750.000 активних, што је веома значајна информација са становишта транспарентности и доступности података о компанијама.

Као равноправни члан Бифидекс-а, АПИФ заступа привреду Републике Српске на порталу и омогућава размјену информација које ће унаприједити партнерстава између привредних субјеката региона.