Након што се правно окончало 13-годишње старатељство које је отац Бритни Спирс имао над њом, пјевачица је рекла да жели да исприча своју животну причу. Управо то ће и урадити у предстојећој књизи, пошто је недавно потписала уговор са издавачем „Сајмон и Шустер“, вредан више од 15 милиона долара.

Према писању Њујорк поста, одлука Спирсове да подели своју причу нема везе са недавно објављеним мемоарима њене млађе сестре Џејми Лин, које је певачица јавно осудила.

Претпоставља се да ће Бритни, која тренутно ужива у новом поглављу живота, у новој књизи напокон испричати своју страну приче о свему што је проживјела.

Подсјетимо, Бритни Спирс је 2008. године имала кризу и проблеме са менталним здрављем и од тада је њен живот био у рукама њеног оца. Суд је одредио да јој старатељ буде Џејми Спирс, који је од тада имао контролу и над њеном имовином и над свим аспектима певачициног живота.

Џејми је упорно одбацивао било какве оптужбе о томе да злоупотребљава своју позицију и јавно говорио о томе да је забринут за здравље ћерке, док је Бритни тврдила да су је чланови породице терали да узима наркотике и да наступа против своје воље.

На саслушањима током лета, Бритни Спирс је описала судски аранжман као увредљив и рекла да би њен отац Џејми Спирс требало да се суочи са кривичном пријавом због улоге њеног чувара. Старији Спирс је тврдио да је дјеловао у најбољем интересу своје ћерке.