Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, а због ниске температуре могућа је поледица, посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, упозоравамо на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Ради извођења деминерских радова од 8.00 до 15.00 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на Тјентишту, на локацији Национални парк „Сутјеска“-Гусни пут, на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба, општина Фоча, код кампа Хум-Житински поток, на дионици магистралног пута Брод на Дрини два–Шћепан поље, општина Фоча, на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента.

Измијењен је режим саобраћаја на путевима Руданка–Добој један, Руданка-Добој, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој-Тедин Хан-Теслић, Бањалука-Стари Мајдан два, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово.

Због радова у тунелу „Угар“, на магистралном путу дионица Црна Ријека-граница Републике Српске /Угар/ измијењен је режим саобраћаја.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном траком, на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на регионалном путу Бистрица-Подграб и путу Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни терет се креће путевима гранични прелаз Градина-Приједор-Копривна, Станић Ријека-ауто-пут-гранични прелаз Градишка и Луке-Власеница-Хан Пијесак-Соколац-Рогатица-Чемерница, па возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, док је на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ због радова у тунелу „Црнаја“ на путу Коњиц-Јабланица, и у тунелу Скела на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима обуставља.

На путу Тузла-Калесија, због радова у тунелу „Чакловићи“, од 22.00 до 6.00 часова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Спорије, због радова саобраћај се одвија и на путним правцима Сребреник-Орманица, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.