ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: ………………………. – 4  ͦС

Најнижа температура у току ноћи ………  – 4   ͦC

Tемпература на  5 цм изнад тла………….. – 6    ͦC

Влажност ваздуха:……………………………..   87   %

Вјетар: ………. тихо без вјетра………..                м/s

Ваздушни притисак………………………….  915   мbar

 

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ:

Нису имале интервенција у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац:

Уредна испорука електричне енергије.

Пале:

За данас, 23.02.2022. године планирани су радови на 10 kV воду Боговићи и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09,00 – 15,00 часова потрошачима у насељима: Боговићи, Винча, Виногра, Понор, Буђ, Добра вода, Миошићи, Стајна, Меденик и Космај.

Чајниче:

За данас, 23.02.2022. године планирани су радови на 10 kV воду Требешко брдо-Међурјечје-Батово и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09,00 – 14,00 часова потрошачима у насељима: Авлија, Каровићи, Слатина и Батово.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се на већини путева у РС одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима. Због ниских температура, скрећемо пажњу на могућност наиласка на поледицу посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, упозоравамо на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо да возе опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

 -Ради извођења деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска- Гусни пут, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на дионци магистралног пута М1 -109, Брод на Дрини 2 – Врба, општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима  по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

-Ради извођења деминерских радова код кампа Хум – Житински поток, извршиће се повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута М1 – 111, Брод на Дрини 2 – граница РС/РЦГ (Шћепан поље), општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима  по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

 -Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања. 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        15    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   39    пријема,

ДЗ ФОЧA:            8    прегледа, 3   кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: Рођене двије дјевојчице

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица и један дјечак