Министарство просвјете и културе Републике Српске обавијестило је основне и средње школе у Српској да у наредном периоду могу планирати све активности које се односе на организацију школе у природи, излета, екскурзија, те прослава матурских вечери, а на основу мишљења републичког Института за јавно здравство.

Из Министарства је саопштено да школе требају да имају план и утврђене мјере које је потребно предузети у случају да се код ученика или наставника утврди присуство вируса корона приликом реализације наведених активности.

у саопштењу се истиче да из Института за јавно здравство Српске напомињу да је могуће поновно разматрати ризик реализације наведених активности уколико би у наредним мјесецима дошло до погоршања епидемиолошке ситуације.

Министарство просвјете и културе Републике Српске обавијестило је и установе културе Српске да, према мишљењу Института за јавно здравство, могу организовати програмске активности уз пуни капацитет публике, а уз придржавање осталих хигијенско-епидемиолошких мјера.