На магистралном путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на међуентитетској граници, гдје је због клизишта већ неколико мјесеци у функцији једна трака, дошло је до додатног пуцања и пропадања коловоза, тако да се саобраћај одвија уз велики ризик.

У фочанској Полицијској управи речено је Срни да се у току протекле ноћи половина коловоза потпуно откинула у дужини од 50 метара и заједно са потпорним зидом склизнула према ријеци Дрини, а угрожена је и друга трака.

Полицијска патрола је присутна на клизишту, а постоји велика вјероватноћа да ће се, како долази топлије вријеме, наставити клизање тла, па су из полиције апеловали да је потребна хитна реакција надлежних служби за одржавање путева.

Полицијска управа Фоча још једном је, трећи пут у овој години, затражила од надлежних институција да санирају критичне тачке и клизишта на магистралним путевима према Горажду, Тјентишту и Шћепан Пољу.

На магистрали према Сарајеву на два мјеста на подручју општине Фоча, због одрона и клизишта, саобраћај се одвија једном траком, док је магистрала према Шћепан Пољу дугогодишњи проблем и готово цијелом дужином тог пута возила саобраћају отежано уз велики ризик.

У овом тренутку, истичу у Полицијској управи, једини магистрални пут на подручју општине Фоча на којем се цијелом дужином саобраћај одвија у двије траке је дионица према Тјентишту, мада је и она опасна због уског коловоза са бројним неравнинама и кривинама.

Магистрала Фоча-Горажде повезује Херцеговину са остатком Српске, али и са Србијом и дионица је најкраће путне везе Београда са Дубровником.