ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ :

Тренутна температура: ………………………. – 7  ͦС

Најнижа температура у току ноћи ………  – 8   ͦC

Tемпература на  5 цм изнад тла………….. – 8    ͦC

Влажност ваздуха:……………………………..   92   %

Вјетар: ………. тихо без вјетра………..                 м/s

Ваздушни притисак………………………….   921   мbar

ВАТРОГАСНЕ  ЈЕДИНИЦЕ:

Нису имале интервенција у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац:

Због радова на 10 kV воду Унис, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима у насељу Дикаљи и дијелу Подроманије. 

Пале:

Због радова на 10 kV воду Боговићи, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 15:00 часова потрошачима у насељима: Боговићи, Винча, Виногра, Понор, Буђ, Добра вода, Миошићи, Стајна, Меденик и Космај.

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се јутрос на већини путева у РС одвија редовно, осим на дионицама на којима се изводе санациони радови, гдје привремена сигнализација регулише саобраћај, чије је поштовање обавезно.  Вози се по сувим и мјестимично влажним коловозима. Због мраза и ниских јутарњих температура,  могућа је поледица, посебно у вишим предјелима и преко превоја. У котлинама и дуж ријечних токова, скрећемо пажњу на мјестимичну маглу, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина,  на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз.

-Ради извођења деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска- Гусни пут, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на дионци магистралног пута М1 -109, Брод на Дрини 2 – Врба, општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима  по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

-Ради извођења деминерских радова код кампа Хум – Житински поток, извршиће се повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута М1 – 111, Брод на Дрини 2 – граница РС/РЦГ (Шћепан поље), општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима  по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

 – Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

На ГП у БиХ  нема дужих задржавања. 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:              11   прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:         36  пријема,

ДЗ ФОЧA:       20   прегледа, 4  кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: није било порода,

КЦ ФОЧА: није било порода.