Џудо клуб „Олимпик“ из Сокоца добио је вриједну донацију од успјешног џудисте Немање Мајдова у виду спортске опреме неопходне за тренинг.

Тренер овог клуба Милорад Ђуровић истакао је да се ради о 50 квадратних метара подлога за тренинге  и појаснио како је дошло до саме реализације ове активности.

  • У неформалном разговору са нашим пријатељем и бившим тренером Митром Крунићем о проблему недостатка струњача за наш клуб, дошли смо на идеју да контактирамо Љубишу Мајдова, Немањиног оца, да ли нам може помоћи по том питању. Подршка је услиједила и прије него смо очекивали. Наиме, Немања је „Олимпику“ поклонио 50 квадратних метара струњача за кориштење у вриједности око 8.000 КМ, што је итекако велика помоћ за наш клуб. Могу да се сјетим ситуација у којима је он на лошијим струњачама тренирао када се припремао за свјетско првенство, а ми користимо сада те које је он добио за већа такмичења. Струњаче су лиценциране ЈГФ организације и самим тим оне се сматрају бројем један – нагласио је Ђуровић.

Он је истакао да је Немања Мајдов првак свијета у џудоу, освајач бројних медаља на европским и балканским такмичењима, али поред наведеног још већи хуманиста и човјек.

  • Сплетом одређених околности прије отприлике 15 година Немања је тренирао у истој овој сали у којој ми тренирамо данас. То вријеме није заборавио и увијек је изражавао жељу да нам помогне што је и учинио. Обећао је да ће посјетити нашу џудо салу у наредном периоду, али и дати подршку раду наших џудиста. Осим тога, захвалио бих се и његовом оцу Љубиши, јер нам увијек даје подршку на такмичењима, али и са представљањем неке нове науке о џудоу из које можемо много научити – додао је Ђуровић.

Ђуровић је подсјетио да је Немања Мајдов и раније показао своју хуману страну када је учествовао у хуманитарним акцијама које су организоване у Сокоцу.