У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сви путеви јутрос су проходни, коловози су претежно мокри и клизави, а у вишим планинским предјелима има расквашеног снијега, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама у усјецима и поред камених косина могући су ситнији одрони. Из АМС возачима савјетују да возе опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Угаженог и расквашеног снијега на коловозу има у вишим предјелима у ФБиХ, нарочито на путним правцима Бихаћ-Кључ, Босански Петровац-Дрвар, Гламоч-Млиништа, Ливно-Купрес и Ливно-Босанско Грахово. На овим дионицама дува и јак вјетар који мјестимично формира сњежне наносе.

Ради извођења деминерских радова од 8.00 до 15.00 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута доћи ће до повремених обустава саобраћаја на Тјентишту, на локацији Национални парк „Сутјеска“-Гусни пут, на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба, општина Фоча, код кампа Хум-Житински поток, на дионици магистралног пута Брод на Дрини два–Шћепан поље, општина Фоча, те на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента.

Измијењен је режим саобраћаја на путевима Руданка–Добој један, Руданка-Добој, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој-Тедин Хан-Теслић, Бањалука-Стари Мајдан два, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово.

Због радова у тунелу „Угар“ на магистралном путу дионица Црна Ријека-граница Републике Српске /Угар/ измијењен је режим саобраћаја.

Отежано, једном коловозном траком саобраћа се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи због активираног клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Превоз вангабаритног терета кретаће се у правцу Луке-Власеница-Хан Пијесак-Соколац-Рогатица-Чемерница, те дионицом Станић Ријека-ауто-пут-гранични прелаз Градишка.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице 2 – Шарговац у мјесту Трн.

На магистралном путу Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица и у тунелу Скела на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћа се наизмјенично једном коловозном траком, док се током ноћи обуставља.

Због радова саобраћај се спорије одвија на путевима Сребреник-Орманица, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.