У Републици Српској у посљедња 24 часа вирус корона потврђен је код 67 особа након тестирања 287 лабораторијских узорака, а пријављено је седам смртних случајева.

Преминули су три мушкарца и четири жене старије животне доби, од којих су по двије особе из Добоја и Зворника и по једна особа из Дервенте, Лакташа и Станара, саопштено је из Института за јавно здравство Републике Српске.

Заражена су још 32 мушкарца и 35 жена од којих је девет млађе, 39 средње и 19 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 18 особа је из Бањалуке, осам из Требиња, седам из Бијељине, по три особе су из Добоја и Мркоњић Града, по двије из Билеће, Зворника, Козарске Дубице, Модриче, Приједора, Сокоца и Шипова.

По једно заражено лице је из Вишеграда, Источног Новог Сарајева, Котор Вароша, Лакташа, Новог Горажда, Осмака, Пала, Рибника, Рудог, Српца, Теслића, Угљевика, Фоче и Хан Пијеска.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 245, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 111, а у осталим болницама 134.

На респиратору су 34 особе, 23 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 11 у осталим болницама.

До сада су у Републици Српској потврђена 111.173 случаја вируса корона, а преминула је укупно 6.261 особа код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској тестиране су укупно 414.002 особе.