Због нових сњежних падавина које су захватиле већи дио Републике Српске, саобраћај се јутрос одвија отежано и успорено, на појединим дионицама снијег се задржава на коловозу, а возачима се скреће пажња на поледицу преко превоја, мостова, надвожњака и на прилазу тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ угаженог снијега на коловозу јутрос има на путевима у вишим предјелима, нарочито на путним правцима Нови Травник-Бугојно-Прозор, Посушје-Јабланица, Бихаћ-Босански Петровац-Дрвар, Гламоч-Млиништа и Ливно-Купрес-Бугојно.

Додатне потешкоће у западним крајевима узрокује јак вјетар који мјестимично формира снијежне наносе.

Учестали су одрони на свим дионицама у усјецима и поред камених косина, па се возачима савјетује да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Ради извођења деминерских радова од 8.00 до 15.00 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута доћи ће до повремених обустава саобраћаја на Тјентишту, на локацији Национални парк „Сутјеска“-Гусни пут, на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба, општина Фоча, код кампа Хум-Житински поток, на дионици магистралног пута Брод на Дрини два–Шћепан поље, општина Фоча, те на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента.

Измијењен је режим саобраћаја на путевима Руданка–Добој један, Руданка-Добој, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој-Тедин Хан-Теслић, Бањалука-Стари Мајдан два, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово.

Због изградње обилазнице и кружног тока у Брестовчини, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Градишка-Нова Топола.

Због радова у тунелу „Угар“ на магистралном путу дионица Црна Ријека-граница Републике Српске /Угар/ измијењен је режим саобраћаја.

Отежано, једном коловозном траком саобраћа се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи због активираног клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Превоз вангабаритног терета кретаће се у правцу Луке-Власеница-Хан Пијесак-Соколац-Рогатица-Чемерница, те дионицом Станић Ријека-ауто-пут-гранични прелаз Градишка.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице 2 – Шарговац у мјесту Трн.

На магистралном путу Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица и у тунелу Скела на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћа се наизмјенично једном коловозном траком, док се током ноћи обуставља.

Због радова саобраћај се спорије одвија на путевима Сребреник-Орманица, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Због зимских услова за вожњу у Хрватској, обустављен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере на граничном прелазу Изачић.