Овог викенда у Приједору је одржано Првенство Босне и Хереговине у боксу за сениоре гдје је Лука Вељовић, члан Боксерског клуба „Гласинац“ остварио нови успјех. Учествовало је 18 екипа из БиХ  у склопу припрема  за Европско првенство које ће се одржати наредног мјесеца у Хрватској.

Лука Вељовић је већ раније изборио наступ на првенству Европе – У22 /до 22 године/, које ће се одржати у Поречу.

Kако нам је рекао тренер клуба Предраг Бартула, 12. фебруара Вељовић је на изборном такмичењу за одлазак на Европско првенство које је одржано у Сарајеву побиједио Адина Хамзића боксера „Радника“ из Бијељине нокаутом у трећој рунди.

  • Сигуран сам да ће Вељовић оправдати повјерење и да ће бити будућност бокса Републике Српске – рекао је Бартула те додао да је у периоду од 25. до 27. овог мјесеца одржано Првенство Босне и Херцеговине за сениоре на којем је учествовало 18 екипа из БиХ у склопу припрема за Европско првенство.
  • На овом такмичењу Вељовић за првака РС и БиХ је побиједио Михајла Ђекића из Дервенте, такмичара чији је тренер прослављени репрезентативац Југославије – Тадија Качар. Другог дана, наш клубски члан изгубио је меч на поене од Николе Ивковића, професионалног шамиона који има 32 године. С обзиром на чињеницу да је овај играч проглашен за најбољег бокера Првенства говори о томе колико је наш Вељовић израстао у доброг тамкичара и шампиона.

Бартула је истакао да припреме за Европско првенство иду својим током, али да проблем представљају финасије с обзиром на чињеницу да још није усвојен буџет на нивоу Републике Срспке и Федерације БиХ, те клубови сами морају обезбиједити новчана средства.

  •  Као тренер репрезентације РС водим још три такмичара, те на све начине покушавам да ријешим финансијско питање које не би требало да буде проблем за одлазак- закључио је он.

На Првенство Европе за боксере до 22 године из Републике Срспке су се пласирала два боксера – Лука Вељовић из „Гласинца“ /60 килограма/ и Томислав Вукомановић /67 килограма/ из бањалучког клуба „Свети Георгије“.

Европско првенство у боксу за такмичаре до 22 године одржаће се у Поречу од 11. до 24. марта.