Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић угостио је данас наставника разредне наставе из Основне школе „Србија“ са Пала Бојана Џилита и професорицу туристичке групе предмета Средње школе „28. јуни“ Источно Ново Сарајево Миланку Михајловић, добитнике Светосавске награде за школску 2020/2021. годину Министарства просвјете и културе Републике Српске за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања ученика.

,,Провео сам угодан школски час разговарајући са њима и на један стручан и професионалан начин су ми приближили, како њихове наставне, тако и ваннаставне активности, али и разлику између разредне и предметне наставе која је у вези са основним и средњим образовањем, у чијој бази је свакако троугао наставник – ученик – родитељ. У оквиру тог троугла се код дјеце на вријеме стварају радне навике које ће им користити даље у животу“, рекао је градоначелник Ћосић.

Велико је богатство имати овакав наставни кадар у Источном Сарајеву и због тога им треба захвалити на дугогодишњем несебичном залагању, као и свим учитељима, наставницима и професорима који су свој професионални рад посветили квалитетном образовању дјеце.

,,Треба да наставимо да његујемо праве вриједности, јер су образовање и рад основни предуслов да би се једно друштво даље развијало. Још једном честитке за заслужено признање, надам се да ће у наредним годинама још наших наставника и професора из основних и средњих школа добијати ову вриједну награду“, поручио је Ћосић.