У Трнову је данас у оквиру пројекта унапређења саобраћајног образовања и васпитања дјеце раног школског узраста одиграна представа „Мирка“, чији су актери кроз игру и забаву учили ђецу о безбједном понашању у саобраћају.

Организатор представе је Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, а координатор пројекта Милка Дубравац изјавила је Срни да је представа намијењена ученицима првих, других и трећих разреда основних школа.

Она је додала да је протеклих седам, осам година ова представа гостовала у већини локалних заједница у Српској, у некима и по неколико пута.

  • У децембру прошле године било је 100 извођење и до сада је око 20.000 ђеце првог, другог и трећег разреда одгледало ту представу. Школе и ђеца не плаћају ништа, а све трошкове сноси Агенција за за безбједност саобраћаја Републике Српске – истакла је Дубравчева.

Она је додала да су дјеци уручене саобраћајне бојанке и сликовнице, а сутра ће се представити на Палама, затим гостују у Угљевику, Милићима, Сребреници, Брчком и у другим локалним заједницама у Републици Српској.