ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 7 часова: -4  ͦC

Најнижа температура у току ноћи: -5  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: -6  ͦC

Влажност ваздуха: 89  %

Вјетар:  3  m/s

Ваздушни притисак:   916  mbar

Падавине:  0,2  l/m2

Висина снијега:  1  cm

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Источно Ново Сарајево: Синоћ (01.03.2022.године) у 18:25 часова избио је пожар у улици Стефана Немање, који је захватио унутрашње просторије на трећем спрату бивше зграде војне касарне ,,Слободан Принцип Сељо“, општина Источно Ново Сарајево. Интервенцијом 9 ватрогасаца Територијалне ватрогасне- спасилачке јединице, са четири ватрогасна возила, пожар је угашен у 21:00 час. Није било повријеђених лица, узроци пожара још нису познати, у току је истрага.

Општина Пале: једна интервенција синоћ у 18:30 часова на Лапишници у напуштеном објекту (ресторан) запаљени стари душеци. Интервенцијом 3 ватрогасца, пожар угашен у 19:00 часова.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање електричном енергијом уредно,без прекида.

АУТО МОТО САВЕЗ: Сви путни правци у Републици Српској су проходни. У вишим предјелима и преко планинских превоја упозоравамо поледицу. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу на опасност од одрона. Возачима савјетујемо да возе опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

-Ради извођења деминерских радова на Тјентишту, на локацији Национални парк Сутјеска- Гусни пут, доћи ће до повремених обустава саобраћаја на дионци магистралног пута М1 -109, Брод на Дрини 2 – Врба, општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

-Ради извођења деминерских радова код кампа Хум – Житински поток, извршиће се повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута М1 – 111, Брод на Дрини 2 – граница РС/РЦГ (Шћепан поље), општина Фоча, од 08:00 до 15:00 часова, сваки радни дан у интервалима по 30 минута. (до 20. 03.2022.).

-Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком. обустављен.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

-На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта. На ГП у БиХ нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 9 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 39 пријема,

ДЗ ФОЧA: 12 прегледа, 2 кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: рођена једна дјевојчица.

КЦ ФОЧА: рођене двије дјевојчице и два дјечака.